Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Orzeźwiająca lemoniada arbuzowa

Składniki: 1 kg arbuza (waga bez skórki) 3 cytryny 3 łyżki cukru 0,5 szklanki ciepłej wody do rozpuszczenia cukru 1 szklanka wody mineralnej  kilka listków mięty kostki lodu   Przygotowanie: Arbuza umieszczamy w misie blendera i dokładnie miksujemy. Powstałą masę przecieramy przez sito do miski przez sito. Do zmiksowanego soku z arbuza dodajemy sok wyciśnięty z 2 cytryn. Szklankę napełniamy do połowy ciepłą wodą i rozpuszczamy cukier i wlewamy do arbuza i mieszamy.
Składniki:
1 kg arbuza (waga bez skórki)
3 cytryny
3 łyżki cukru
0,5 szklanki ciepłej wody do rozpuszczenia cukru
1 szklanka wody mineralnej 
kilka listków mięty
kostki lodu
 
Przygotowanie:
Arbuza umieszczamy w misie blendera i dokładnie miksujemy. Powstałą masę przecieramy przez sito do miski przez sito. Do zmiksowanego soku z arbuza dodajemy sok wyciśnięty z 2 cytryn. Szklankę napełniamy do połowy ciepłą wodą i rozpuszczamy cukier i wlewamy do arbuza i mieszamy. Do dzbanka wrzucamy kostki lodu, kilka listków mięty oraz trzecią cytrynę pokrojoną na małe kawałki, ja pokroiłam na ćwiartki. Zalewamy sokiem ze zmiksowanego arbuza.  

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak