Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii pachnące wędzonką
Leczo z cukinii pachnące wędzonką - moja propozycja najbardziej znanej węgierskiej potrawy przygotowanej ze świeżej papryki, pomidorów, aromatycznego czosnku, złocistej cebuli, z dodatkiem świeżej cukinii i pachnącej wędzonej wędliny. Możesz użyć wędzonej, dobrej jakości kiełbasy.
Leczo z cukinii krok po kroku:
![Krok 1 - Leczo z cukinii pachnące wędzonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinia-i-pachnaca-wedzonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Leczo z cukinii pachnące wędzonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinia-i-pachnaca-wedzonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo z cukinii pachnące wędzonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinia-i-pachnaca-wedzonka3-2.jpg)
W garnku na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę z czosnkiem, dodać wędlinę, papryki i razem smażyć około 5 minut. Kiełbasę lepiej podsmażyć wcześniej osobno na rumiano.
![Krok 4 - Leczo z cukinii pachnące wędzonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinia-i-pachnaca-wedzonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Leczo z cukinii pachnące wędzonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-cukinia-i-pachnaca-wedzonka5-2.jpg)