Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z makaronem
Leczo z makaronem łączy w sobie smak tradycyjnych warzyw na leczo (papryki, cebuli, pieczarek i pomidorów, smażonego kurczaka oraz makaronu. Makaron dodajemy do leczo lekko podgotowany, po to, aby mógł dojść (zmięknąć) w sosie leczo. Unikniemy wtedy rozgotowanego makaronu.
Kroki postępowania
Filety kroimy na małą kostkę posypujemy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut.
![Krok 1 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem3-2.jpg)
![Krok 2 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem4-2.jpg)
![Krok 3 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem5-2.jpg)
![Krok 4 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem6-2.jpg)
![Krok 5 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem7-2.jpg)
W między czasie gotujemy makaron tak aby był lekko podgotowany, ale nie ugotowany.
![Krok 6 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem8-2.jpg)
Dodaj makaron do garnka. Najlepszy będzie makaron penne, kolanka, tortiglioni.
![Krok 7 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem9-2.jpg)
![Krok 8 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem10-2.jpg)
![Krok 9 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem11-2.jpg)
Dodaj przecier pomidorowy i keczup. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dolej wody, aby wytworzył się sos. Gotuj na wolnym ogniu 15 minut.
![Krok 10 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem12-2.jpg)
Kociołek rosyjski (to inna nazwa leczo z makaronem), najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie składniki przejdą smakiem.
![Krok 11 - Leczo z makaronem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/leczo-z-makaronem13-2.jpg)