Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku
Wyjątkowy smak śledzi po cygańsku to zasługa połączenia łagodnego keczupu, octu, aromatycznych przypraw z cebulą i ogórkami. Filety śledziowe w sosie pomidorowym tworzą świetną kompozycję smakową, dlatego tak często przyrządzamy ten przepis na specjalne okazje - imprezy rodzinne, święta czy domówki.
Kroki postępowania
Wszystkie składniki sosu przekładam na garnka. Gotuję na małym ogniu około 10 minut. Odstawiam do przestudzenia.
![Krok 1 - Śledzie po cygańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-cygansku1-2.jpg)
Śledzie matiasy moczę kilka godzin w wodzie. Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki.
![Krok 2 - Śledzie po cygańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-cygansku2-2.jpg)
![Krok 3 - Śledzie po cygańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-cygansku3-2.jpg)
![Krok 4 - Śledzie po cygańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-cygansku4-2.jpg)
![Krok 5 - Śledzie po cygańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-po-cygansku5-2.jpg)