Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Betka

Zadanych pytań: 668

12.01.2016 00:39

Co zrobić zeby banany tak szybko nie czarniały?

Odpowiedzi (56)

Futka

Zadanych pytań: 2

12.01.2016 14:19

Banany należy trzymać w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce, bo tam szybko ściemnieją i zrobią się niesmaczne. Nie należy też trzymać bananów blisko owoców tj. gruszki czy jabłka, bo te przyspieszają proces ich dojrzewania. Najlepiej kupować jeszcze zielone banany - zostaną w domu na dłużej :)

joannaa24

Zadanych pytań: 0

12.01.2016 14:21

Warto wiedzieć, ja zazwyczaj przechowuję je w spiżarni gdzie jest chłodno i umiarkowanie ciemno

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

12.01.2016 15:43

ja zwykle owijam końcówki folią spożywczą

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.01.2016 16:04

po prostu kupować na bieżąco i wtedy nie ma problemu :)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

12.01.2016 17:35

Kupić zielone. Owinąć reklamówką, folią końce bananów w miejscach zerwania.

2milutka

Zadanych pytań: 134

12.01.2016 17:54

nie mamy chyba na to wpływu...najszybciej je zjeść :)

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

12.01.2016 18:18

należy przechowywać je w chłodnym miejscu

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

12.01.2016 18:41

przechowywać w ciemnym miejscu

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

12.01.2016 19:04

warto czytać takie porady

anka1988

Zadanych pytań: 25

12.01.2016 19:36

ja słyszałam, że trzeba ogonek owinąć folią spożywczą i zabezpiecza to przed ciemnieniem ich,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak