Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

22.12.2014 23:21

Czy do upieczenia ciasta wykorzystujecie naczynia żaroodporne, czy tylko typowe blaszki i formy? Kupiłam ostatnio takie w formie keksówki i zastanawiam się czy by w nim wyszedł... piernik :) tzn. czy dałaby radę wyjąć go potem z tego naczynia :) wtedy upiekłabym 3 za jednym zamachem, bo mam tylko 2 blaszki :)

Odpowiedzi (47)

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.12.2014 09:54

piekę tylko w formach do pieczenia i blaszkach. W naczyniu nie piekłam, ale na pewno wyłóż je papierem do pieczenia bo nie wyjmiesz ciasta potem

Wacław

Zadanych pytań: 1269

23.12.2014 10:03

nie piekliśmy jeszcze ciast w naczyniu żaroodppornym

Beatris

Zadanych pytań: 43

23.12.2014 10:59

Zawsze piekę w metalowej lub silikonowej foremce...

pestka

Zadanych pytań: 424

23.12.2014 11:34

ciasta do tej pory zawsze piekę w foremkach tradycyjnych, ale może warto spróbować w szklanych

adelajda

Zadanych pytań: 234

23.12.2014 11:41

Nigdy nie piekłam ciasta w takiej formie

molanka

Zadanych pytań: 14

23.12.2014 12:08

w naczyniach żaroodpornych piekę tylko mięso, zapiekanki, ciasta nigdy nie próbowałam

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.12.2014 12:10

Powiem szczerze,że nigdy żadnego ciasta w naczyniu żaroodpornym nie piekłam...sama ciekawa jestem czy to dobry pomysł.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

23.12.2014 12:14

nie piekłam jeszcze ciast w naczyniach żaroodpornych, ale ciekawa jestem czy to się uda

borgia

Zadanych pytań: 89

23.12.2014 12:29

Mam dosyć trudną szklaną formę, bo na piękną babkę. Ma sporo wcięć i wypukłości (w zasadzie to same) - smaruję ją bardzo dokładnie tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Mąka się nie sprawdziła i to był jedyny raz, kiedy ciasto przykleiło się do formy na amen. Nie powinno nic się wydarzyć przykrego, gdy potraktujesz ją jak standardową blaszkę. Mam też żaroodporne naczynie okrągłe, ale w nim piekłam chleb i połączone bułeczki - tu żadnego problemu nie było. Żeby było zabawniej to właśnie w sobotę kupiłam sobie dokładnie żaroodporną keksówkę (jest duża szansa, że taką samą) - na terryny, pasztety, chleby...

Ola1young

Zadanych pytań: 7

23.12.2014 12:51

ciasta pieczemy w foremkach i blaszkach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak