Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

22.12.2014 23:21

Czy do upieczenia ciasta wykorzystujecie naczynia żaroodporne, czy tylko typowe blaszki i formy? Kupiłam ostatnio takie w formie keksówki i zastanawiam się czy by w nim wyszedł... piernik :) tzn. czy dałaby radę wyjąć go potem z tego naczynia :) wtedy upiekłabym 3 za jednym zamachem, bo mam tylko 2 blaszki :)

Odpowiedzi (47)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.12.2014 14:03

piekę babki,keksy i pierniki w foremkach żaroodpornych i doskonale się do tego nadają smaruję masłem i posypuję bułką tartą przed włożeniem ciasta i nic nie przywiera można wyjąć ciasto nawet w całości bez żadnego problemu

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

23.12.2014 14:14

zawsze piekłem w blaszkach

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

23.12.2014 14:20

zawsze pieke w blaszkach

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

23.12.2014 15:09

w papier do pieczenia i można upiec

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

23.12.2014 15:47

zapewne się nada do upieczenia tylko ją wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą lub kaszką manną ewentualnie wyłóż papierem do pieczenia to będzie najpewniejszy sposób bo wyjmiesz ciasto w całośći

Janina

Zadanych pytań: 159

23.12.2014 16:05

Zawsze piekę w blaszkach;)

Lucan

Zadanych pytań: 18

23.12.2014 16:17

mam tylko szklaną na tartę, ale wychodzi dobrze.Trzeba tylko odpowiednio posmarować, lub wyłożyć papierem-kto co woli

migotka28

Zadanych pytań: 20

23.12.2014 18:10

ja piekę w tradycyjnych formach, szklana mam tylko do tarty ale jest bardzo wygodna ale ogólnie kruche ciasto jest takie że samo wyskakuje z formy

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

23.12.2014 18:24

nie używam takich do pieczenia ciasta

gosia1988

Zadanych pytań: 526

23.12.2014 19:12

nie piekłam jeszcze ciast w naczyniu żaroodpornym, zawsze piekę w tradycyjnych formach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak