Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

21.06.2015 20:04

Czy jak robicie przetwory do sloikow to zamykacie je na goraco, czy na zimno i pasteryzujecie? Ja zawsze zamykam na goraco, nigdy nie pasteryzuje. Zastanawiam sie, czy sloiki zamkniete na goraco mozna jeszcze pozniej pasteryzowac?

Odpowiedzi (35)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

22.06.2015 07:54

Jak zakręcamna gorąco tonie pasteryzuję ,resztę tak

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

22.06.2015 08:42

Ja wszystkie przetwory pasteryzuję,jedynie soki w butelkach nie.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.06.2015 09:26

dzemy nigdy nie pasteryzuje

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

22.06.2015 09:41

Ja często wlewam gorące i wtedy nie pasteryzuje, ale są przetwory które pasteryzuję dla pewności żeby dłużej poleżały :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

22.06.2015 10:03

zamykam na gorąco,ale dla pewności pasteryzuje jeszcze

inka2012

Zadanych pytań: 3

22.06.2015 10:12

zamykam na gorąco i niepasteryzuję

Wacław

Zadanych pytań: 1269

22.06.2015 10:20

zamykamy na goraco bez pasteryzacji

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.06.2015 10:26

zamykam na gorąco bez pasteryzacji

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

22.06.2015 10:43

Ja daję gorące rzeczy i nie pastetyzuję

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.06.2015 11:04

tylko dzemy zamykam na gorąco a resztę wolę pasteryzować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak