Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

21.06.2015 20:04

Czy jak robicie przetwory do sloikow to zamykacie je na goraco, czy na zimno i pasteryzujecie? Ja zawsze zamykam na goraco, nigdy nie pasteryzuje. Zastanawiam sie, czy sloiki zamkniete na goraco mozna jeszcze pozniej pasteryzowac?

Odpowiedzi (35)

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.06.2015 11:25

Wlewam wrzący sok do słoików i nie pasteryzuję później, bo nie ma takiej potrzeby. Z dżemem już jest inaczej, bo nie zawsze się słoiczek zamknie.

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

22.06.2015 14:06

Zawsze na gorąco do wyparzonych słoików. I np jabłka dodatkowo pasteryzuję. :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.06.2015 18:02

Zawsze wszystko pasteryzuję

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

22.06.2015 21:04

Na gorąco zamykam tylko dżemy i soki,a resztę zawsze pasteryzuję:)

as28

Zadanych pytań: 294

23.06.2015 13:57

przeważnie pasteryzuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak