Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

27.01.2015 10:16

Czy mrozicie rosół , aby mieć późnej gotową bazę do przygotowania sosów i zup typu kremów? Słyszałam ,że można tak robić.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

27.01.2015 10:36

czasami mrożę ale bardzo rzadko bo przeważnie rosołek zostaje zjedzony

Seba

Zadanych pytań: 1313

28.01.2015 11:43

można mrozić rosół, ale ja nigdy nie mrożę

Ankha

Zadanych pytań: 112

27.01.2015 10:35

Ja tego nie robię bo rosół gotujemy od wielkiego dzwonu i szybko schodzi, ale moja matka od lat mrozi go w butelkach po wodzie mineralnej

Odpowiedzi (77)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

27.01.2015 10:26

nie mrożę rosołu ,szkoda mi miejsca w zamrażalce

Beatris

Zadanych pytań: 43

27.01.2015 10:28

Oczywiście... Lepszy zamrożony domowy rosół, niż taki z kostki:)

Malinka

Zadanych pytań: 302

27.01.2015 10:28

Nie mrożę, bo jak zostanie to na bieżąco zużywam jako wywar do innej zupy :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.01.2015 10:31

Ja nie mrożę, jak zostanie to na drugi dzień robię inną zupę

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.01.2015 10:33

zawsze tak robię pózniej mam szybką zupę mrożę w woreczkach super sprawa

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.01.2015 10:33

Zazwyczaj wykorzystuję pozostały rosół następnego dnia do przygotowania innej zupy np. pomidorówki ale niekiedy zdarza się, że zamrażam ale w ciągu tygodnia zużywam.

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.01.2015 10:38

jeszcze chciałam napisać ze zawsze specjalnie gotuję dużo rosołu na raz zeby zamrożić naprawdę polecam taki sposób

borgia

Zadanych pytań: 89

27.01.2015 10:46

Można... można... A nawet trzeba - jak się nie ma co z nim zrobić. U mnie sprawdza się mrożenie w pojemniczkach po około 100/125 ml. Do sosów wsadzam bezpośrednio z zamrażalnika. Zup na nim nie robię - bo ilość raczej znikoma, i lepiej zrobić po prostu świeży.

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.01.2015 10:53

mrożę bardzo często, potem mam bazę do zup kremów

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.01.2015 10:54

Ja nie mroziłam jeszcze ale można mrozić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak