Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kornelcia

Zadanych pytań: 13

04.08.2014 18:09

Czy po z blanszowaniu brokuł zalewacie je zimną wodą( na sitku), aby nie straciły koloru. Czy tak powinno się robić?A możne macie inne sposoby na zachowanie koloru?

Odpowiedzi (35)

kasiaw

Zadanych pytań: 470

04.08.2014 21:58

do obiadu nie przelewam by nie wystygły jednak do sałatek czy zapiekanek przelewam je wodą

Lidzia

Zadanych pytań: 21

04.08.2014 22:07

Ja dodaję sok z cytryny do gotowania.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

04.08.2014 23:01

Ja czasem przelewam zimną wodą

ada.la

Zadanych pytań: 39

05.08.2014 07:24

ja również nie przelewam wodą po ugotowaniu

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.08.2014 07:38

ja nie zalewam zimną wodą

Ola1984

Zadanych pytań: 295

05.08.2014 07:55

Ja wrzucam brokuły na wrzątek z solą i odrobiną cukru. Gotuję al dente i hartuje zimną wodą. Zachowują piękny kolor.

Janina

Zadanych pytań: 159

05.08.2014 07:59

Do obiadu nigdy nie przelewam zimną wodą, wkładam brokuła do gotującej się wody i blanaszuję dosłownie moment , odcedzam i to wszystko;)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

05.08.2014 08:14

czasami przelewam wodą, przeważnie gdy chce aby był lekko twardy

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.08.2014 08:44

Krótkie gotowanie i nie trzeba nic przelewać :) Dla pewności wystarczy dodać trochę soku z cytryny bądź octu jabłkowego.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

05.08.2014 09:17

Ja również nie zalewam zimną wodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak