Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.08.2015 21:41

czy w prodiżu można upiec biszkopt? jeżeli tak to czym wtedy wysmarować i obsypać prodiż?mąką?bułką tartą? piec go tak długo jak w piekarniku? może ktoś próbował i coś poradzi :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.08.2015 22:00

Ja często piekłam biszkopt w prodiżu na papierze do pieczenia a boki delikatnie smaruję. Czas pieczenia zależy od prodiża ale podobnie jak w piekarniku, ja po ok. 25 minutach sprawdzam

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.08.2015 08:37

bez problemu upieczesz, trzeba wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą

ben-ka

Zadanych pytań: 459

18.08.2015 08:40

Oczywiście, że można piec, prodiż wysmaruj tłuszczem, posyp tartą bułką .Dawniej piekłam wszystkie ciasta w prodiżu.

Odpowiedzi (33)

Janina

Zadanych pytań: 159

17.08.2015 21:52

Oczywiście, że można piec. Wystarczy dno wyłożyć papierem do pieczenia, natomiast boki obkroić po upieczeniu. Ja nie smaruję boków blaszek na biszkopta.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

17.08.2015 22:39

kiedyś tylko piekło się w w prodiżu. moja mama boki smarowała masłem a następnie sypała bułką tartą lub dawała papier do pieczenia. niestety nie wiem, ile czasu piekła zwykły biszkopt.

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.08.2015 07:10

Pamiętam jak jeszcze mama piekła w prodiżu, smarowała go margaryną i obsypywała tarta bułką

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.08.2015 07:23

Owszem, można, należy wysmarować tłuszczem ( masłem lub margaryną ) i obsypać bułką tartą :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.08.2015 07:38

Tak można, ja jeszcze nie piekłam ,ale moja mam piekła już taki biszkopt

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.08.2015 07:42

W zależności od tego jak twój prodiż pieczę musisz sobie dostosować czas - upieczony biszkopt powinien odtsawać od brzegów prodiża oraz mieć sprężysty środek wierzchu (wystarczy lekko ucisnąć palcem). Naczynie należy przygotować analogicznie do foremki - natłuścić i posyłać.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

18.08.2015 07:42

można piec, ja wykładam dno papierem, a boki smaruję masłem

Stenka

Zadanych pytań: 467

18.08.2015 08:50

Przecież do tego służy prodiż, chociaż teraz mało kto z niego korzysta. Prodiż smaruje się podobnie jak inne formy do pieczenia, a czas pieczenia jest też podobny

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

18.08.2015 08:58

kiedyś się bardzo często w nim piekło ,smarowało masłem i obsypywało bułką tartą .

Wacław

Zadanych pytań: 1269

18.08.2015 09:06

dawniej sie piekło tylko w prodiżu i smarowało sie masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak