Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.08.2015 21:41

czy w prodiżu można upiec biszkopt? jeżeli tak to czym wtedy wysmarować i obsypać prodiż?mąką?bułką tartą? piec go tak długo jak w piekarniku? może ktoś próbował i coś poradzi :)

Odpowiedzi (33)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.08.2015 12:57

ja wiele lat tylko w prodiżu piekłam, wstawiałam tortownicę 24 cm i wypieki były super, zawsze wstawiałam do prodiża ciasto i dopiero włączałam prąd, grzałki miałam góra i dół, teraz mam piej=karnik z DS i prodiz schowany na awarię kiedyś .. na moim blogu http://babiedolygdynia.blogspot.com/2012/11/dobry-biszkopt-rowno-upieczony.html

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.08.2015 12:58

ja wiele lat tylko w prodiżu piekłam, wstawiałam tortownicę 24 cm i wypieki były super, zawsze wstawiałam do prodiża ciasto i dopiero włączałam prąd, grzałki miałam góra i dół, teraz mam piej=karnik z DS i prodiz schowany na awarię kiedyś .. na moim blogu http://babiedolygdynia.blogspot.com/2012/11/dobry-biszkopt-rowno-upieczony.html

halina17

Zadanych pytań: 271

18.08.2015 13:55

Można piec w prodiżu , dawno temu ze 30 lat piekło się w prodiżach nie było tak jak teraz możliwości kupienia piekarników . Trzeba postępować przy pieczeniu tak jak formę posmarować.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

18.08.2015 14:11

MOŻNA UPIEC BISZKOPT.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2015 15:22

można upiec i ja tak piekę z tym że wkładam masę do piekarnika nie zakładam góry z grzałką ponieważ jej nie mam piekę w temp. 170 st. ok 20 min.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.08.2015 15:23

jeszcze zapomniałam smaruję tylko dno tłuszczem i niczym już nie wysypuję

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.08.2015 18:28

kiedys sie piekło w prodliżu ale teraz raczej sie nie używa

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

18.08.2015 19:32

ma takie urządzenie od dawna leży na szafie i zbiera kurz

Justi2401

Zadanych pytań: 10

18.08.2015 20:06

Ja mam w domu stary prodziż bez regulacji temperatury i baaardzo często z niego korzystam. Piekłam w nim już też biszkopt kakaowy :) Nie mam tu przepisu na sam biszkopt, ale mam na ciasto w którym jest na niego przepis, może pomogę: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/357537/milky-way-z-truskawkami-i-polewa-z-gorzkiej-czekolady.html Jeżeli przygotowuję biszkopt w prodziżu, smaruję go masłem i obsypuję bułką tartą :)

Benita

Zadanych pytań: 1

18.08.2015 21:19

Pewnie, że można. Wielokrotnie piekłam biszkopt w prodiżu. Dół wykładam papierem, boki delikatnie smaruję tłuszczem i sypie bułka tartą. Piekę ok. 25-30 minut.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak