Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.08.2015 21:41

czy w prodiżu można upiec biszkopt? jeżeli tak to czym wtedy wysmarować i obsypać prodiż?mąką?bułką tartą? piec go tak długo jak w piekarniku? może ktoś próbował i coś poradzi :)

Odpowiedzi (33)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

18.08.2015 09:08

Dawno temu piekłam w prodiżu.... korzystałam z papieru do pieczenia... z czasem bywało różnie... zwykle sprawdzałam po 35 - 40 minutach, zależy z ilu jaj - piekłam zwykle z 4 , 5 lub 6 bo prodiż nie był za duży.... a jak wysoko urósł palił z góry...

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

18.08.2015 09:11

moja mama kiedyś piekła tylko w prodiżu, smarowała go i obsypywała bułka ale nie wiem ile dokładnie piekła biszkopt

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.08.2015 09:53

moja babcia piekła smarując masłem i oprószając kaszą manną

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.08.2015 10:14

moja mama też piekła ;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.08.2015 11:11

Kiedyś tylko piekłam w prodiżu. Smarowałam tylko spód z papierem, a piekł się ok 25min. Sprawdzałam po wyglądzie :)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

18.08.2015 11:33

Dawniej piekłam, lecz nie pamiętam czasu pieczenia .Smarowałam tłuszczem i posypałam bułką tartą.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

18.08.2015 11:33

u nas w domu też używało sie prodiżu do pieczenia biszkoptów

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

18.08.2015 11:39

Naczynie wystarczy w prodiżu wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Czas pieczenia zależy od prodiża jak piecze.

paula191919

Zadanych pytań: 54

18.08.2015 11:51

Nic się nie zmienia formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą i pieczemy.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

18.08.2015 12:09

dziękuję za odpowiedzi,babcia też piekła ciasta w prodiżu ale byłam za mała i nie pamiętam jakie to były .a teraz dostałam prodiż i zastanawiałam się nad biszkoptem :) miłego dzionka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak