Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.11.2014 21:18

Dodając do bigosu suszone grzyby gotujecie je najpierw czy dodajecie takie "surowe" ?

Odpowiedzi (48)

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

16.11.2014 13:00

tak jak większość dodaję grzyby suszone, bez wcześniejszego namaczania czy obgotowywania

Róża1

Zadanych pytań: 7

16.11.2014 14:16

ja moczę i dopiero później dodaję pokrojone :-)

erym

Zadanych pytań: 24

16.11.2014 14:31

wrzucam surowe!

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

16.11.2014 15:00

Jeśli nie potrzebuję wody grzybowej i bigos gotuje z mieszanej kapuchy, dodaję grzyby tylko uprzednio opłukane i chwilę namoczone. Jeśli gotuję z samej kiszonej, albo potrzebuję trochę wywaru grzybowego, lekko je uprzednio podgotowuję.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

16.11.2014 15:02

nie namaczam ich ani nie obgotowuje

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.11.2014 15:10

Dodaję suche grzybki nie namaczam :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

16.11.2014 15:25

dodaję namoczone

ppaulina

Zadanych pytań: 22

16.11.2014 19:54

dodaje surowe

Gracer

Zadanych pytań: 124

16.11.2014 19:59

dodaję suszone nie obgotowane czy moczone

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

16.11.2014 21:00

Tylko dobrze płuczę pod wodą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak