Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.09.2013 21:37

Dzisiaj w jednym z programów kulinarnych kucharz twierdził, że można suszyć lekko robaczywe grzyby. Trzeba je tylko suszyć na słońcu, bo wtedy wszystkie "szkodniki" wychodzą z grzybów. Czy Wy susząc grzyby do swojego uzytku suszycie także lekko robaczywe ? Ja robaczywe /nawet troszeczkę/ od razu odrzucam -jakoś nie wierzę, że robale wyjdą albo się zasuszą i boje się, że jeden robaczywy grzyb "zepsuje" mi cały słoik.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.09.2013 21:46

ja zawsze wyrzucam takie grzyby ale jak jest w kupnych to można sobie wyobrazić

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.09.2013 21:45

zawsze robaczywe wyrzucam, nie mogłabym ich potem zjeść

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

17.09.2013 10:40

zawsze przy czyszczeniu grzybów dobrze sprawdzam czy nie są robaczywe,czasami nóżka zdrowa a w kapeluszu robalki,dlatego każdy grzyb u mnie jest przekrawany

Odpowiedzi (31)

iwi

Zadanych pytań: 115

16.09.2013 21:40

Zdecydowanie odrzucam te robaczywe.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

16.09.2013 21:42

ja też odrzucam

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

16.09.2013 21:42

błe, ja wyrzucam

MONIKA62

Zadanych pytań: 34

16.09.2013 21:42

Ja suszę tak że lekko robaczywe ale na słońcu nawlekam na nitkę bawełnianą,jak dobrze wyschną to robaków nie ma a nawet takie kupione grzyby suszone wystarczy się przyjrzeć i też widać że nie które suszone były robaczywe=)

berys18

Zadanych pytań: 1434

16.09.2013 21:43

wyrzucam, chyba nie smakowałyby mi, jak bym wiedziała, że mogły tam zostać robaki

adelajda

Zadanych pytań: 234

16.09.2013 21:46

nie susze robaczywych dla własnego użytku jeszcze robić z robakami o nie ...

Lis

Zadanych pytań: 56

16.09.2013 21:46

Ja czasami suszę tak jak MONIKA jak jest słaby urodzaj grzybów... ale jak jest dużo to odrzucam:)

Monika37

Zadanych pytań: 40

16.09.2013 21:47

Nigdy nie suszyłam nawet tych lekko robaczywych i nie będę,zdarzyło mi się dostać suszone prawdziwki, które były z dziurkami delikatnie mówiąc, zaczęłam dosłownie w nich grzebać i znalazłam ślicznie martwe ususzone robaczki, więc jak ktoś jest strawny to życzę SMACZNEGO :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.09.2013 21:47

wyrzucam i nie kupuję suszonych grzybów ze sklepu bo w nich na pewno są robale,znam osoby które suszą z robalami i po wysuszeniu je sprzedają :(

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.09.2013 21:48

Absolutnie nie suszę robaczywych grzybów, bo to obrzydlistwo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak