Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.09.2013 21:37

Dzisiaj w jednym z programów kulinarnych kucharz twierdził, że można suszyć lekko robaczywe grzyby. Trzeba je tylko suszyć na słońcu, bo wtedy wszystkie "szkodniki" wychodzą z grzybów. Czy Wy susząc grzyby do swojego uzytku suszycie także lekko robaczywe ? Ja robaczywe /nawet troszeczkę/ od razu odrzucam -jakoś nie wierzę, że robale wyjdą albo się zasuszą i boje się, że jeden robaczywy grzyb "zepsuje" mi cały słoik.

Odpowiedzi (31)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

17.09.2013 17:53

No i właśnie daltego nigdy nie kupię suszonych grzybów. Absolutnie nie suszę "lekko robaczywych". Wyrzucam. Wolę nie jesć w ogóle niż jesć robaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak