Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.09.2013 21:37

Dzisiaj w jednym z programów kulinarnych kucharz twierdził, że można suszyć lekko robaczywe grzyby. Trzeba je tylko suszyć na słońcu, bo wtedy wszystkie "szkodniki" wychodzą z grzybów. Czy Wy susząc grzyby do swojego uzytku suszycie także lekko robaczywe ? Ja robaczywe /nawet troszeczkę/ od razu odrzucam -jakoś nie wierzę, że robale wyjdą albo się zasuszą i boje się, że jeden robaczywy grzyb "zepsuje" mi cały słoik.

Odpowiedzi (31)

Beatris

Zadanych pytań: 43

16.09.2013 21:52

Ja suszę tylko zdrowe, najładniejsze grzybki (bez robaków).

rjustysia

Zadanych pytań: 190

16.09.2013 21:54

Robaczywe grzyby nie zachęcają mnie do tego, by je zjeść. Chodzi i o robaki i o wydrążone tunele. Bardzo lubię grzyby, ale nie do tego stopnia :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

16.09.2013 21:55

uuuu nie chciałabym chyba jadać u tego kucharza ;/

plocia

Zadanych pytań: 561

16.09.2013 21:58

Od razu takie robaczywe grzyby wyrzucam, fuu na samą myśl że mam czekać aż one wyjdą potem jeść, a jak nie wszystkie wyjdą ? ble

Gracer

Zadanych pytań: 124

16.09.2013 21:59

nie słyszałem o tym i nigdy tak nie robiłem

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.09.2013 22:05

jaki program taki kucharz.... czyli bryndza...

migotka28

Zadanych pytań: 20

16.09.2013 22:09

ja też od razu wyrzucam, jak jeść to coś dobrego i zdrowego bez robali albo nie jeść wcale

ben-ka

Zadanych pytań: 459

16.09.2013 22:18

Nie pojmuję...chyba Ci co suszą grzyby z robakami nie widzięli jak one sobie spacerują pod wpływem ciepła albo nie uda im się w całości wyjśc z tego grzyba.Proponuję położyć sobie grzybka na ciepłej kuchni - widok zachęcający do suszenia nie mówiąc juz o marynowaniu brrrrr Nigdy ne biorę robaczywych grzybów do domu i nie jem grzybów u innych ludzi ani w restauracjach,brzydzę się i tyle! bo wiem,że takie przypadki zbierania grzybów z robakami ma miejsce.

pati100015

Zadanych pytań: 10

17.09.2013 03:18

Nigdy nie suszyłam sama i nie kupowałam suszonych, i na razie podziękuję - Wasze komentarze świetnie działają na wyobraźnię. Ale to dobrze, że są jeszcze gospodynie, które wiedzą co robią.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

17.09.2013 04:10

kiedyś suszyłam z robakami grzyby przez przypadek, bo nie wiedziałam wcześniej, że tam są - ich widok pod sznurkiem z grzybami był mało przyjemny, ale faktycznie wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak