Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.02.2016 13:41

Gotujac mleko skondensowane w puszce na mase toffi, nakluwacie puszke czy pozostawiacie zamknieta? Zawsze kupowalam gotowa mase, a tu brak, wiec pozostaje mi gotowanie..

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

07.02.2016 20:30

Nie nakłuwam

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

05.02.2016 19:22

Nigdy nie nakłuwam puszki

misia53

Zadanych pytań: 339

05.02.2016 22:28

Puszka powinna być zanurzona w wodzie aby równomiernie masa gęstniała podczas gotowania, ale do wybuchu nie ma to żadnego znaczenia.Otwierać należy wystudzoną puszke.

Odpowiedzi (39)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.02.2016 13:49

Jak kiedyś gotowałam to oczywiście puszka zamknięta a teraz kupuję z Gostynia i juz nie gotuję .Od kiedy mojej koleżance puszka wystrzeliła i kuchnia do malowania

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.02.2016 13:55

Puszki nie nakłuwałam, nalewałam do garnka tyle wody żeby cała puszka była pod wodą i w czasie gotowania pilnowałam, żeby poziom wody nie był mniejszy - puszka musi być pod wodą. Puszkę otwierałam po wystudzeniu. A teraz kupuję gotową masę:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

05.02.2016 14:03

Nigdy nie nakłuwam puszki, gotuję takim sposobem jak Renataj

Beatris

Zadanych pytań: 43

05.02.2016 14:03

Puszki nie nakłuwam, gotuję na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny, otwieram dopiero po przestygnięciu...

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.02.2016 14:11

konieczni zamkniętą, bo inaczej zawartość by wykipiała... zawsze pilnuję, aby cała była pod wodą

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.02.2016 14:12

Ale trzeba pamiętać ze mleko musi być słodzone ;) a z tą wodą to nie ma róznicy czy jest cała zalana czy wody jest trochę mniej ;)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.02.2016 14:13

ok, dzieki za informacje. Mam nadzieje ze mi puszki nie wysadzi :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.02.2016 14:30

Ja kiedyś też zawsze gotowałam, (puszka była znużona w wodzie cała) nic się nie działo, teraz kupuję gotową masę

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

05.02.2016 14:36

nie wysadzi puszki,mozna spokojnie gotować zamkniętą,już tak robiłam

Janina

Zadanych pytań: 159

05.02.2016 15:02

Gotuję zamkniętą ok. 3 godziny;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak