Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.02.2016 13:41

Gotujac mleko skondensowane w puszce na mase toffi, nakluwacie puszke czy pozostawiacie zamknieta? Zawsze kupowalam gotowa mase, a tu brak, wiec pozostaje mi gotowanie..

Odpowiedzi (39)

pestka

Zadanych pytań: 424

05.02.2016 15:05

gotowałam zawsze zamkniętą

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

05.02.2016 15:56

musi być cała zakryta woda bo inaczej wybuchnie, więc nie nakłuwaj

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.02.2016 15:58

Nie martw się puszki nie wysadzi, sama gotowałam i nic nie nakłuwałam. Otwieraj tylko jak się ostudzi!

Benita

Zadanych pytań: 1

05.02.2016 15:59

Zawsze gotowałam zamkniętą puszkę.

Stenka

Zadanych pytań: 467

05.02.2016 15:59

Nie nakuwam, chyba by wyciekała masa

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.02.2016 16:09

puszka musi być cała :) ale można też wylać zawartość puszki do rondla o grubym dnie i pogotować aż zgęstnieje do masy krówkowej :) jest trochę szybciej

Madzik239

Zadanych pytań: 15

05.02.2016 16:41

Ja zawsze gotowałam 3 godziny na bardzo wolnym ogniu, nigdy nie miałam problemu z puszką i zawsze gotowałam w zamkniętej nienakłótej puszce.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

05.02.2016 17:14

Ja kiedyś używałam tylko takiego ugotowanego mleka (około 3godz na małym ogniu i cały czas pod wodą),. ale przestałam je już w ogóle kupować, bo się nie opłaca. Gotowa masa wychodzi i taniej i szybciej, a efekt w zasadzie ten sam...

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

05.02.2016 17:50

Musisz gotować zamknięto puszkę ok 3 godz

Lucan

Zadanych pytań: 18

05.02.2016 18:08

zamkniętą się gotuje, ale trzeba uważać by woda nie znikła z garnka, bo będzie bombowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak