Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.02.2016 13:41

Gotujac mleko skondensowane w puszce na mase toffi, nakluwacie puszke czy pozostawiacie zamknieta? Zawsze kupowalam gotowa mase, a tu brak, wiec pozostaje mi gotowanie..

Odpowiedzi (39)

joannaa24

Zadanych pytań: 0

06.02.2016 11:53

Oczywiście należy gotować zamkniętą i całą zanurzoną w wodzie. Pilnować żeby woda się nie wygotowała, bo wtedy może być nie ciekawie ;) po ugotowaniu pozostawić w wodzie do ostudzenia

Mniam

Zadanych pytań: 87

06.02.2016 15:47

Kupuję gotową masę, bo się nie opłaca gotować. Ale kiedyś gotowałam całą puszkę, bez nakłuwania.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

06.02.2016 16:49

Gotuje w garnku z wodą, podłożone pod puszkę ściereczki, puszki nie nakłuwam.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

06.02.2016 19:22

Ja nie nakłuwam

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

06.02.2016 20:13

nie nakłuwam puszki

bertpvd

Zadanych pytań: 19

07.02.2016 10:05

nie nakłuwam ;)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

07.02.2016 10:51

Nie nakłuwam, ale otwieram dopiero jak dobrze wystygnie

jola91

Zadanych pytań: 23

08.02.2016 10:18

Nigdy nie nakłuwałam puszki, musisz tylko pilnować, żeby wody była odpowiednia ilość

gregor#

Zadanych pytań: 3

08.02.2016 21:09

Mleko gotuje się w zamkniętej puszce bez nakłuwania. Bardzo ważne jest, żeby otwierać mleko, gdy już jest już zimne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak