Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.12.2015 10:53

Jak długo pasteryzujecie bigos ? Właśnie gotuję zapas na święta i sylwestra.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Damiano

Zadanych pytań: 0

21.12.2015 23:35

porcjuję i daję do zamrażalnika

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

21.12.2015 23:58

jeszcze nie pasteryzowałam,zawsze zamrażam w woreczkach

Motorek

Zadanych pytań: 1446

22.12.2015 09:28

ja nie pasteryzuję bigosu

Odpowiedzi (36)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

20.12.2015 11:50

pasteryzujemy w piekarniku około 40 minut,częściej jednak porcjujemy i mrozimy

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

20.12.2015 11:59

ja raczej mrożę bigos

dollce

Zadanych pytań: 0

20.12.2015 12:16

ja również mrożę bigos :)

adelajda

Zadanych pytań: 234

20.12.2015 12:18

ja mrożę , nie wekuję

Ania321

Zadanych pytań: 179

20.12.2015 12:26

Nigdy nie pasteryzowałam, zawsze mrożę bigos :)

agaK.

Zadanych pytań: 311

20.12.2015 12:28

Lepiej mrozić, nie traci tyle na wartości i nie rozgotowuje się, ale jak już pasteryzować to może gorące do słoików bez pasteryzowania.

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.12.2015 12:52

bigos gotuję dopiero na sylwestra ale nigdy jeszcze nie pasteryzowałam wolę zamrozić jestem pewna ze się nie zepsuje bo z pasteryzacją to jest różnie

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

20.12.2015 13:17

A ja właśnie zawsze do słoików.Raz mroziłam ,ale wolę jednak ze słoika.Pasteryzuję ok 15-20 min

pestka

Zadanych pytań: 424

20.12.2015 13:56

najczęściej bigos mrożę

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.12.2015 13:58

wcale go nie pasteryzuję przekładam gorący taki prosto z ognia do słoików zakręcam i słoiki zanim ostygną same się zamkną potem ostudzone wkładam do lodówki bigos jest dobry nawet po miesiącu ostatnio tyle u mnie stał bo o nim zapomniałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak