Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.12.2015 10:53

Jak długo pasteryzujecie bigos ? Właśnie gotuję zapas na święta i sylwestra.

Odpowiedzi (36)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.12.2015 13:58

Mi bardziej smakuje bigos ze słoików niż mrożony i zawsze pasteryzuję 30-40 minut

ben-ka

Zadanych pytań: 459

20.12.2015 14:19

Kiedyś mroziłam, ale bardziej smakuje mi ze słoika, robię tak jak Grażyna, pyrkający wkładam do słoików, odwracam do góry dnem i przykrywam kocykiem.Stoi długo, porządnie zawekowany, bez dodatkowej pasteryzacji.

Janina

Zadanych pytań: 159

20.12.2015 14:46

Również nie mrożę, zawsze wkładam wrzący do słoików i zamykam . Jeżeli ma być na "wynos" to pasteryzuję następnego dnia ok. 20 minut, jeżeli zostaje w domu to układam w chłodne miejsce bez pasteryzacji. Przechowuje bardzo długo , jeszcze nigdy mi się nie zepsuł;))

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.12.2015 15:18

nie pasteryzuję wkładam na gorąco tuż przed wyłączeniem palnika do słoików , zakręcam i odwracam do góry dnem zanim wystygnie to jest zamknięty , mam bardzo długo w słoikach i nic się nie dzieje , także polecam tę metodę bo jest wygodniej i szybciej :)

marenka

Zadanych pytań: 179

20.12.2015 16:05

ja pasteryzuję ok. 15-20 min

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.12.2015 16:16

Raczej nie utrwalam - wolę gotowany na świeżo 1-2 dni wcześniej i odgrzewany.

Benita

Zadanych pytań: 1

20.12.2015 16:27

Ja kładę gorący do słoików i gotowe.

joannaa24

Zadanych pytań: 0

20.12.2015 18:35

Wkładam do rozgrzanych słoików gorący bigos i zakręcam, nie pasteryzuje żeby go nie rozgotować

gosia1988

Zadanych pytań: 526

20.12.2015 19:36

ja pasteryzuję około 20-25 minut, ale najczęściej jednak mroże

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

20.12.2015 19:44

Około 20 minut :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak