Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.12.2015 10:53

Jak długo pasteryzujecie bigos ? Właśnie gotuję zapas na święta i sylwestra.

Odpowiedzi (36)

berys18

Zadanych pytań: 1434

20.12.2015 20:03

ja wolę zamrozić

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

20.12.2015 21:52

najczęściej bigos mrożę

Konczi

Zadanych pytań: 632

20.12.2015 21:56

zawsze mrożę bigos, nie wekuję

Iwusia

Zadanych pytań: 242

20.12.2015 22:42

ja zdecydowanie wolę mrozić bigosik

misia53

Zadanych pytań: 339

21.12.2015 00:21

ja nie mam miejsca aby zamrozić i właśnie 3 słoiki zagotowałam . Gorący bigos nałożyłam do śłoików szybko zakręciłam i wstawiłam do gorącej wody i plumkała mi 15-20 minut.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.12.2015 06:02

gorący do wyparzonych słoików i wytrzymuje do świąt :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

21.12.2015 06:54

ja mrożę bigos

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

21.12.2015 07:30

ja również wolę zamrozić

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.12.2015 10:33

można pasteryzować w piekarniku temp 160 stopni 40 minut, trzeba pamiętać że tam jest mięso i grzyby i zbyt krótki okres pasteryzacji może nie wystarczyć

bertpvd

Zadanych pytań: 19

21.12.2015 12:20

nigdy nie pasteryzowałem :) wszystko mrożę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak