Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

iskierka.ag

Zadanych pytań: 3

27.04.2015 16:51

Jak dodawać rozpuszczoną żelatynę do masy przeznaczonej do ciasta. Czy powinna być zimna, czy też letnia. Jak uniknąć tworzących się "żelków w masie"?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Gracer

Zadanych pytań: 124

27.04.2015 19:13

zależy jaka masa zazwyczaj dodaję ciepłą i miksuję na mniejszych obrotach

Michał2

Zadanych pytań: 32

28.04.2015 09:04

ja dodaję letnią i ważne jest żeby dodawać ją stopniowo, oraz miksować lub mieszać szybko aby nie było grudek

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.04.2015 11:41

Nie wlewam gorącej żelatyny, ale przestudzoną. Cienkim strumyczkiem jednocześnie miksując. Jeżeli robię sernik na zimno to ser wyciągam wcześniej z lodówki żeby był w temperaturze pokojowej.

Odpowiedzi (37)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

27.04.2015 17:02

Ja leję do masy żelatynę cienką strużką i cały czas miksuję. Żelatyna rozpuszczona jest w gorącej wodzie, ale już przestudzona.

molanka

Zadanych pytań: 14

27.04.2015 17:03

Rozpuszczam żelatynę w gorącej wodzie i odstawiam do przestygnięcia, potem dodaję do masy.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

27.04.2015 17:06

letnią żelatynę wlewam do masy bardzo powoli i cały czas miksuję robotem

Janina

Zadanych pytań: 159

27.04.2015 17:17

Wlewam powoli letnią żelatynę, cały czas miksując;)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

27.04.2015 17:38

wlewam małym strumieniem do masy i miksuje

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.04.2015 17:46

do przestudzonej żelatyny dodaję łyżkę masy: jogurtowej, sernikowej itp, mieszam, potem całość wlewam do masy i miksuję cały czas. nigdy nie ma glutków :)

pestka

Zadanych pytań: 424

27.04.2015 17:57

po rozpuszczeniu w gorącej wodzie, przestudzam ją i powoli wlewam do masy jednocześnie miksując

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

27.04.2015 18:23

Ja dodawałam przestygniętą wcześniej rozpuszczoną we wrzątku i mieszałam :) nie powstały mi grudki

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.04.2015 18:59

robię podobnie jak Grazyna0211

pajbek

Zadanych pytań: 257

27.04.2015 19:11

Przestygnięta wlewam powoli i miksuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak