Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

iskierka.ag

Zadanych pytań: 3

27.04.2015 16:51

Jak dodawać rozpuszczoną żelatynę do masy przeznaczonej do ciasta. Czy powinna być zimna, czy też letnia. Jak uniknąć tworzących się "żelków w masie"?

Odpowiedzi (37)

Niki22

Zadanych pytań: 46

28.04.2015 14:41

tak jak piszą dziewczyny, najpierw rozpuszczam we wrzątku, później odstawiam do przestygnięcia i ostudzoną dodaję do masy

paula191919

Zadanych pytań: 54

28.04.2015 16:28

Dodaję jak jest letnio ostudzona i miksuje mase .

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

28.04.2015 16:39

ja zawsze do lekko przestudzonej żelatyny dodaje łyżkę masy do której mam dodać żelatynę i cienkim strumieniem ją do niej wlewam

Justi2401

Zadanych pytań: 10

28.04.2015 18:21

Ja dodaję dokładnie rozpuszczoną i jeszcze ciepłą, ale już przestudzoną. Dolewam bardzo powoli i energicznie mieszam lub miksuję :)

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

28.04.2015 18:50

dodaję letnią i miksuję

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

29.04.2015 09:07

ja zalewam wrzątkiem i dokładnie mieszam. Czekam aż przestygnie. Żelatynę wlewam strużką miksując. Zdarza mi się również do żelatyny dodać np. alkohol.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

29.04.2015 10:17

Ja dodaję przestudzoną żelatynę. Dodaję ją bardzo powoli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak