Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

iskierka.ag

Zadanych pytań: 3

27.04.2015 16:51

Jak dodawać rozpuszczoną żelatynę do masy przeznaczonej do ciasta. Czy powinna być zimna, czy też letnia. Jak uniknąć tworzących się "żelków w masie"?

Odpowiedzi (37)

Renata9

Zadanych pytań: 329

27.04.2015 19:20

Rozpuszczam żelatynę w ciepłej wodzie lub mleku, dobrze mieszam, a potem aby uniknąć grudek przecedzam przez sitko

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

27.04.2015 19:34

tak jak Renata9, przez sitko

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.04.2015 19:39

Ja nie mam grudek , po prostu mieszam a rozpuszczam w ciepłej wodzie

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

27.04.2015 20:23

ja rozpuszczoną przestudzoną żelatynę łączę z odrobiną masy a dopiero potem dodaję do reszty masy

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

27.04.2015 20:35

rozpuszczam w gorącej wodzie, a do masy dodaję przestudzoną

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.04.2015 20:43

najpierw zalewam odrobiną zimnej wody mieszam i zostawiam az napęcznieje pózniej zalewam wrzątkiem mieszam i zostawiam aż przestygnie może być lekko ciepła jeszcze wlewam naraz miksuję mikserem i nigdy nie mam zadnych grudek

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

27.04.2015 21:08

do masy dodaję przestudzoną żelatynę, która wcześniej była rozpuszczona w gorącej wodzie

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

27.04.2015 21:09

Do gorącej żelatyny dodaję tyle masy, aby obniżyć jej temperaturę i dopiero dodaję do masy, ciągle ją miksująć. Wychodzi gładka za każdym razem.

Małgorzata Pin

Zadanych pytań: 9

27.04.2015 21:24

Kiedy przestygnie dodaje do masy.

Beatris

Zadanych pytań: 43

27.04.2015 21:25

Jak do masy dodasz zimną żelatynę, to mogą zrobić się grudki. Ja zawsze dodaję ciepłą (nie gorącą!), wlewam najczęściej całą od razu i mieszam... Masa zawsze wychodzi gładka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak