Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

29.08.2014 14:44

Jak pieczecie naleśniki, żeby były ładne okrągłe i cieniutkie? Bo muszę sobie jakąś technikę wyrobić bo nie zawsze mi wychodzą:-)

Odpowiedzi (39)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.08.2014 16:23

Ja zawsze daję wodę ,mąkę ,jajko ,sól, cukier i na patelni teflonowej wlewam troszeczkę oliwy i wlewam małą ilość ciasta

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.08.2014 17:38

ciasto nie może być za rzadkie i za gęste, wylewam ciasto nabierką na środek i przechylam patelnię na boki żeby ciasto się rozlało. Żeby nie były za grube musisz sobie jakąś miarkę wybrać na daną patelnię, moją miarką jest nabierka.

pestka

Zadanych pytań: 424

29.08.2014 18:08

zawsze wychodzą okrągłe z okragłej patelni i cieniutkie jak jest ładnie zmiksowane ciasto

Seba

Zadanych pytań: 1313

29.08.2014 18:42

Moje tez nie zawsze wychodzą ładnie, ale są smaczne

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

29.08.2014 19:01

jeżeli chodzi o cienkie to musi być odpowiedni przepis na ciasto(nie może być gęste)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

29.08.2014 19:05

mam specjalna patelnie do nalesników

Helena63

Zadanych pytań: 14

29.08.2014 19:15

Ja nie zgadzam się że patelnia musi być mocno nagrzana.Ja ciasto wylewam na niezbyt nagrzaną patelnię teflonową, dzięki czemu mam czas na rozprowadzenie ciasta, zanim ono się zetnie.Druga sprawa to ciasto, który musi być rzadkie by uzyskać cienkie naleśniki.Gdy mi się nie śpieszy, ciasto na naleśniki wkładam do lodówki.Ale gdy nie mam czasu, ciasto od razu ląduje na patelni.Wtedy często robią się takie wybrzuszenia (chyba to ze względu na gluten).Co do kształtu, trzeba trochę popracować.W Internecie pewnie są różne filmiki na zrobienie naleśników.Życzę powodzenia!

Helena63

Zadanych pytań: 14

29.08.2014 19:24

https://www.youtube.com/watch?v=gsqBrgB5CGo Nie wiem czy te akurat dobre, bo robię na oko.Korzystałam kiedyś z przepisów tej pani i wszystko było smaczne : )

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

29.08.2014 19:27

w miarę rzadkie ciasto i niekoniecznie patelnia mocno nagrzana i do naleśników , nigdy nie leję ciasta na mocno nagrzaną patelnię bo zawsze przypalę :)

asiczekz

Zadanych pytań: 6

29.08.2014 19:48

a ja nie cierpię smażyć naleśników, zawsze pierwszy ląduje w koszu :) no ale nie poddaję się bo trening czyni mistrza, w końcu synek je uwielbia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak