Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

29.08.2014 14:44

Jak pieczecie naleśniki, żeby były ładne okrągłe i cieniutkie? Bo muszę sobie jakąś technikę wyrobić bo nie zawsze mi wychodzą:-)

Odpowiedzi (39)

karolina1869

Zadanych pytań: 594

29.08.2014 20:15

dla mnie to sztuka nie do opanowania od smażenia naleśników jest mąż :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

29.08.2014 20:26

Ja robię rzadkie ciasto i patelnię mocno nagrzewam, ale też nie zawsze wychodzą super

Gracer

Zadanych pytań: 124

29.08.2014 21:22

na patelni do naleśników smażę i niezbyt gęste ciasto robię

ada.la

Zadanych pytań: 39

29.08.2014 22:03

podstawa to dobrze nagrzana patelnia i rzadkie ciasto

Janina

Zadanych pytań: 159

29.08.2014 22:19

Odpowiednia konsystencja ciasta i dobra patelnia to jest sukces;)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

29.08.2014 23:21

Tak jak piszą ... nagrzana patelnia, ciasto lejące i ja mam taką chochelkę z miarką, dzięki której wiem ile mam ciasta nalać by naleśniczki wyszły ładne i równe :)

dorrota

Zadanych pytań: 10

30.08.2014 01:22

nie skupiam się nigdy na tym. Jakie wyjdą takie będą, a grunt, żeby były smaczne;)

anemon

Zadanych pytań: 163

30.08.2014 07:25

Usmażysz kilka razy naleśniki, a techniki sama nabierzesz. Po prostu trzeba trenować.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

30.08.2014 07:32

używam patelni tefal do naleśników. Jeśli zrobisz odpowiednią gęstość ciasta zawsze wyjdą ładne cienkie i bardzo smaczne

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.08.2014 09:02

U mnie zawsze cienkie naleśniki :) Mocno rozgrzewam patelnie teflonową - przy smażeniu pierwszego naleśnika daję odrobinkę oleju. Nalewam chochelką na środek patelni porcję ciasta i szybko przechylając rozlewam ciasto na wszystkie strony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak