Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Cranberry

Zadanych pytań: 34

20.11.2013 09:58

Jak zrobić zielone ciasto do pierogów? Widzialam takie ostatnio w restauracji i zastanawiam się jak było zrobione:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.11.2013 10:08

najlepiej chyba dodać szpinak albo ostatecznie barwnik spożywczy

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

20.11.2013 16:19

najzdrowiej ze szpinakiem:)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.11.2013 20:06

na pewno szpinak dodać do ciasta

Odpowiedzi (36)

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

20.11.2013 10:01

Można dodać duszony szpinak - wtedy uzyska zielony kolor i ciekawy posmak :)

Cranberry

Zadanych pytań: 34

20.11.2013 10:02

Też myślałam o szpinaku ale boję sie o konsystencję ciasta :)

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

20.11.2013 10:05

Zielone... no to jest wyzwanie i powiem szczerze, że nic oprócz szpinaku mi nie przychodzi do głowy, ale jakie z tego wyjdzie ciasto..... nie wiem, nigdy nie eksperymentowałam z pierogowym ciastem. Są jeszcze barwniki ale tych sztucznych to ja się wystrzegam....

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.11.2013 10:05

ja dodałabym właśnie szpinak

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.11.2013 10:11

Dodaj szpinak, myślę że wyjdzie zielone ciasto

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

20.11.2013 10:13

szpinak albo zmiksowaną bazylię, tylko jeśli są swieże musisz je zmiksować z odrobiną soli inaczej z pięknej zieleni zrobi się zieleń butelkowa (mowa o bazyli);

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.11.2013 10:23

dodać zmiksowany szpinak :) i dać mniej wody, żeby ciasto nie było zbyt luźne :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

20.11.2013 10:24

Szpinak sobie poradzi z problemem :)

alaaa

Zadanych pytań: 201

20.11.2013 10:25

dodać zmiksowany szpinak ale wtedy mniej wody

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.11.2013 10:33

też pierwsze co przyszło mi do głowy to szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak