Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

24.03.2015 07:56

Jaką macie metodę na pozbycie się tej okropnej tłustej warstwy "ochronnej" z e skórki jabłek? Ja lubię jeść jabłka ze skórą, ale nie da się bo wszystkie bez wyjątku są z tym czymś.. Mycie ciepłą wodą nie wystarcza więc teraz obieram..

Odpowiedzi (40)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

24.03.2015 18:20

myje owoce i obieram ze skórki

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

24.03.2015 18:43

Polecam lokalne targowiska i lokalnych sprzedawców, oni nie woskują owoców ;)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

24.03.2015 19:50

Ja najczęściej obieram jabłka

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

24.03.2015 20:24

ja myje ciepłą wądą z sodą, ale i tak mam wrażenie, że trudno się tego wosku pozbyć

paula191919

Zadanych pytań: 54

24.03.2015 22:04

U mnie zawsze się obiera jabłka.

Klausia

Zadanych pytań: 251

24.03.2015 22:08

Myję w bardzo ciepłej wodzie, szoruję szczoteczką i wycieram ściereczką.

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

25.03.2015 05:51

Nie myję jabłek. Bardzo mocno wycieram ręcznikiem frotte i poleruję.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.03.2015 09:03

ja umyte jabłka obieram

miodunka

Zadanych pytań: 45

25.03.2015 09:18

Na targu można kupić te bez połysku. I takie wybieram jeżeli kupuje, ale mam sporo swoich jabłek.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

26.03.2015 14:13

w tym okresie to obieram zaś latem zrywam prosto z drzewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak