Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.01.2017 11:23

Jaki macie pomysł na szybkie wykorzystanie dużej ilości zamrożonej natki pietruszki i koperku ? Na skutek awarii przez cztery dni nie będą miała prądu /przymusowy niespodziewany remont instalacji elektrycznej w całym bloku/, część produktów z zamrażalnika już wydałam na przechowanie ale pozostały mi pojemniki z zieleniną /surówki i pesto z natką oraz sos koperkowy serwuję trzeci dzień/. Macie jakieś pomysły ?

Odpowiedzi (38)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

15.01.2017 14:00

z pietruszki można zrobić pastę do kanapek z dodatkiem słonecznika

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.01.2017 14:04

Bardzo dobrze radzi Wacław.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

15.01.2017 14:29

Wynieść w pojemnikach na zewnątrz a napewno się nie rozmrozi

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.01.2017 14:37

Dzięki za porady:) Niestety u mnie za oknem pada śnieg ale jest +5 i pewnie wszystko by się rozmroziło. Wypróbuję jeszcze poradę @Wacława i jutro zupę koperkową /chociaż od piątku koperek gości u nas kilka razy dziennie/. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ:)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

15.01.2017 15:11

zupa koperkowa to dobry pomysł

benka

Zadanych pytań: 15

15.01.2017 15:21

A gdyby obłożyć zieleninę śniegiem, mimo dodatniej temperatury śnieg jednak jest na minusie, albo jeszcze kostkami lodu i dopiero na to śniegiem. Wszystko przykryć grubym kocem lub styropianem,żeby odizolować od dodatniej temperatury otoczenia.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.01.2017 15:41

Przełóż koper i natkę pietruszki do pojemników i wystaw na balkon. Przez 4 dni przy minusowej temperaturze nic jej się nie stanie. Nie a co wykorzystywać ją przymusowo przez 4 dni, a potem aż do wiosny jej nie mieć.

Ola1young

Zadanych pytań: 7

15.01.2017 15:42

Wacław ma dobry pomysł

dodi

Zadanych pytań: 256

15.01.2017 15:52

uważaqm że dobrym pomysłem będzie wyniesienie w zimne miejsce

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.01.2017 16:15

zrobiłabym zupę koperkową dodałabym do zupy serowej ona lubi dużo zieleniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak