Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.01.2017 11:23

Jaki macie pomysł na szybkie wykorzystanie dużej ilości zamrożonej natki pietruszki i koperku ? Na skutek awarii przez cztery dni nie będą miała prądu /przymusowy niespodziewany remont instalacji elektrycznej w całym bloku/, część produktów z zamrażalnika już wydałam na przechowanie ale pozostały mi pojemniki z zieleniną /surówki i pesto z natką oraz sos koperkowy serwuję trzeci dzień/. Macie jakieś pomysły ?

Odpowiedzi (38)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.01.2017 09:14

Pomimo tego wystawiła bym na zewnątrz czy za okno na parapet wsadz do lekramówki i domknij tak , żeby ci nie spadło,zupę też możesz zrobić , możesz zanieść do sąsiadki lub bliskiej rodziny.

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.01.2017 09:56

Nie zalewać wodą tylko osolić i ubić w słoiku kiedyś tak robiłam ale jednak tam była sól teraz wolę zamrozić

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.01.2017 10:04

zupa koperkowa bardzo fajna jest, dodaję duże ilości na kanapki jak jem szczególnie teraz zimą świetna sprawa, koktajle wszelakie, ale częśc też bym wystawiła na balkon zimno jest

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

16.01.2017 10:42

a ja bym w słoiku oliwą zalała,będziesz miała aromatyzowaną oliwę do sałatek,smażenia,itp

Mniam

Zadanych pytań: 87

16.01.2017 11:30

Z pietruszki to bym zrobiła koktajl, można dodać do pasty jajecznej albo zmiksować i wykorzystać do makaronu lub mięsa. Z koperku to zupę albo sos :)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

16.01.2017 13:10

zrób zdrowy koktajl, zupę, sos :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.01.2017 13:59

z natki pietruszko można zrobić pesto i koktajl. koperek uwielbiam w zupie i sosie. zieleninę można dodać do każdego dania: do kotletów mielonych, posypać ziemniaki, dodać do surówki. a może są u Ciebie mrozy? na parapecie zewn. lub balkonie może by się udało przechować?

Klausia

Zadanych pytań: 251

17.01.2017 09:51

Niektóry zasypują solą w słoiku i trzymają w lodówce. Możesz zrobić zielone kluski śląski, kopytka, leniwe do tego zużyjesz tego bardzo dużo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak