Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

28.12.2016 16:20

Jaki macie stosunek do wypieków z miksera? czytając przepisy dużo osób wykonując ciasta i pieczywa wspomaga swoją pracę z ich pomocą, ja jakoś ciasta ucierane np. babki, pieczywo wolę zarabiać ręcznie. Widzicie różnice pomiędzy ciastami wyrobionymi ręcznie a tymi wykonanymi za pomocą miksera? Ja mam wrażenie że te ręcznie są pulchniejsze :)

Odpowiedzi (45)

asiatok

Zadanych pytań: 15

28.12.2016 21:30

czasami robię ręcznie, czasami mikserem. Zależy od nastroju. Nie czuję różnicy pomiędzy ciastem z miksera a wyrabianym ręcznie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

28.12.2016 21:55

Ja natomiast robiąc keks ucieram ciasto w makutrze, raz zrobiłam to mikserem i konsystencja ciasta jest inna i mniej smaczna, raczej taka babkowa wychodzi.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

28.12.2016 22:06

ja zależy od ciasta, np. muffinki ręcznie, drożdżowe itp ręcznie. W większości wypieków używam miksera.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

28.12.2016 23:33

Zdecydowanie częściej korzystam z miksera ale niektóre ciasta zagniatam ręcznie np. na pierogi czy pizzę.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.12.2016 09:11

częściej ręcznie zwłaszcza kruche i drożdżowe

anka1988

Zadanych pytań: 25

29.12.2016 09:39

dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, ja właśnie tylko sporadycznie miksera używam, często zarabiam ręcznie, jakoś tak mnie w domu nauczyli :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

29.12.2016 10:07

Wspomagam się mikserem zarówno w przygotowaniu ciast kruchych, jak i ucieranych. Wypiekacz do chleba jest niezwykle pomocny w przygotowaniu ciasta na pizze, drożdżowego, ponieważ tam też wyrasta. Ciasto według mnie jest lepsze, ponieważ unikamy niepotrzebnego podsypywania mąki podczas wyrabiania.

Madzai

Zadanych pytań: 7

29.12.2016 10:40

Ciasto na pizze jest np. dużo lepsze jak się je wyrobi ręczni niż mikserem

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

29.12.2016 11:21

nie każdy umie wyrobić ciasto ręką chodzi mi o te początkujące dziewczyny które dopiero zaczynają prace w kuchni stąd też większość używa robota a po drugie trzeba sobie ulepszać prace skoro można :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.12.2016 12:27

Zaczynałam od makutry, po zwykły mikser, mikser z misą, a teraz mam robota, który zagniecie mi nawet ciasto drożdżowe. To jest bardzo duże ułatwienie i już bym nie wróciła do ręcznego ucierania. Różnicy większej nie widzę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak