Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

28.12.2016 16:20

Jaki macie stosunek do wypieków z miksera? czytając przepisy dużo osób wykonując ciasta i pieczywa wspomaga swoją pracę z ich pomocą, ja jakoś ciasta ucierane np. babki, pieczywo wolę zarabiać ręcznie. Widzicie różnice pomiędzy ciastami wyrobionymi ręcznie a tymi wykonanymi za pomocą miksera? Ja mam wrażenie że te ręcznie są pulchniejsze :)

Odpowiedzi (45)

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.12.2016 13:07

odkąd mam porządny robot wszystko robię mikserem, nie mam tyle sił w rękach żeby zagniatać ciasto. Kiedyś robiłam ręcznie ale nie widzę róznicy

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

29.12.2016 15:02

Ja także wykonuje wszystko mikserem. Ciasto drożdżowe stanowi u mnie wyjątek- je zawsze wyrabiam ręcznie.

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

29.12.2016 15:34

Ja też wszystko robię mikserem . Nie mam aż tyle siły, żeby ciasta czy kremy ucierać ręcznie.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

29.12.2016 15:51

ciasto wyrabiam mikserem

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

29.12.2016 19:21

KORZYSTAM Z MIKSERA GDYZ UŁATWIA PRACE

benka

Zadanych pytań: 15

29.12.2016 20:33

Ciasta robię mikserem, drożdżowe i na pierogi w termomixie, wyjątkiem jest ciasto na ptysie czy karpatkę, najlepsze wychodzi mi ucierane kulką.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.12.2016 20:48

ja używam miksera

halina17

Zadanych pytań: 271

29.12.2016 21:47

Ciasta robię mikserem, ciasto na pizzę wyrabiam ręcznie.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

29.12.2016 22:39

ciasta zazwyczaj wyrabiam mikserem jedyne ciasto które robię ręcznie to drożdżowe, ponieważ tu widzę różnicę. Ciasto drożdżowe wyrabiane ręcznie jest delikatne, pulchne i ładnie rośnie, natomiast ciasto wyrabiane mikserem jest bardziej zbite i twarde.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

30.12.2016 00:14

używam miksera często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak