Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

13.05.2017 09:02

Mam pytanie co do bezy , jak robicie beze czy wkładacie do nagrzanego piekarnika ? Chciałabym całkowicie białą beze jak to zrobić. bo mi zawsze wychodzi o takim leciutko brązowym.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.05.2017 13:23

może za ciepły jest piekarnik i wtedy się rumieni

ben-ka

Zadanych pytań: 459

19.05.2017 12:28

Piekę 10 minut w 140 stopniach, a póżniej zmniejszam do 110 , każdy piekarnik piecze inaczej, możesz też przykryć ją z góry folią, żeby nie ciemniała.

Róża1

Zadanych pytań: 7

17.05.2017 21:56

Habibi fajne rady :-).

Odpowiedzi (35)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.05.2017 09:13

osobiście wkładam do nagrzanego piekarnika do 100 st. i zamykam drzwiczki potem podpatruje i jeśli trzeba to zmniejszam temp. do 80 st.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.05.2017 09:14

spróbuj może od początku suszyć w mniejszej temp. aby była całkiem biała

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

13.05.2017 09:25

To może dobre rozwiązanie. Dzięki;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

13.05.2017 09:29

ja wstawiam do nagrzanego piekarnika i jest ona faktycznie lekko brązowa, ale mnie ten efekt właśnie odpowiada

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.05.2017 09:46

Ja wkładam zawsze do nagrzanego piekarnika ale nigdy mi nie wyszły całkiem białe

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.05.2017 10:05

nie jestem w tym specjalistką dlatego chętnie poczytam ale zeby była biała trzeba ją długo suszyć w nagrzanym piekarniku ;)

Janina

Zadanych pytań: 159

13.05.2017 10:05

Wkładam do lekko nagrzanego piekarnika i delikatnie suszę ;))

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.05.2017 10:18

zawsze do nagrzanego ale też wychodzi mi lekko brązowa

Goya

Zadanych pytań: 1385

13.05.2017 11:58

wkładam do nagrzanego, ładniej wyglądają brązowe

anka1988

Zadanych pytań: 25

13.05.2017 14:37

chętnie poczytam, ja jeszcze bezy nie robiłam, ale mam w planach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak