Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

13.05.2017 09:02

Mam pytanie co do bezy , jak robicie beze czy wkładacie do nagrzanego piekarnika ? Chciałabym całkowicie białą beze jak to zrobić. bo mi zawsze wychodzi o takim leciutko brązowym.

Odpowiedzi (35)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

13.05.2017 14:43

mi niestety też wychodzi lekko brązowa

jan_mag

Zadanych pytań: 1

13.05.2017 14:59

Brązowa wychodzi gdy temperaturę jest trochę za wysoko, spróbuj w mniejszej ;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.05.2017 15:20

Akurat smakowo wolę bezę zrumienioną, ale oczywiście śnieżnobiała wygląda znacznie ładniej :) Jeśli rumieni się, to oznacza, że piekarnik jest za bardzo nagrzany. Ja piekę (suszę) zawsze przy lekko uchylonych drzwiczkach, co obniża temp. i pozwala odparować nadmiarowi wilgoci. Wkladam między drzwiczki trzonek drewnianej łyżki.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

13.05.2017 15:58

ja mam taką szparę w drzwiczkach piekarnika że jest idealny do pieczenia bezy hihi :) drożdżowe ,sernik i biszkopt piekę w prodiżu :)

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

13.05.2017 16:35

Ja też wstawiam początkowo do nagrzanego piekarnika.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

13.05.2017 18:07

dobre rady zawsze w cenie

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.05.2017 18:53

Robię dokładnie jak @mirosława4

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.05.2017 19:16

Wkładam do piekarnika nagrzanego do 150*C np jeśli to jest duża beza i zmniejszam temperaturę do 100 lub 90*C z termoobiegiem. Wysoka temperatura sprawia, że beza się przyrumienia. Akurat dzisiaj mam w piekarniku i zapomniałam zmniejszyć temperaturę. He he i jest brązowa :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.05.2017 19:44

wkładam do nagrzanego piekarnika temp 150 stopni i potem zmniejszam do 100

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

13.05.2017 20:29

wkładam bezę do nagrzanego piekarnika, i tak jak mysza 75 najpierw 150 stopni, a potem obniżam, wychodzi lekko rumiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak