Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

08.10.2014 21:50

Marchew - w każdej postaci ( surowa czy gotowana ) powinna być jedzona z dodatkiem tłuszczu, ponieważ tylko wtedy zostanie przyswojona prowitamina A ( jest rozpuszczalna w tłuszczach ). Taką informacje dziś przeczytałam :)

Odpowiedzi (37)

dodi

Zadanych pytań: 256

09.10.2014 09:47

ciekawa informacja

adelajda

Zadanych pytań: 234

09.10.2014 09:48

Zawsze dodaję tłuszcz

Wacław

Zadanych pytań: 1269

09.10.2014 09:55

nie wiedziałem o tym

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.10.2014 09:56

Dobrze dodać odrobinę masła i to załatwi sprawę :)

wyattearp

Zadanych pytań: 102

09.10.2014 10:00

oczywiście !!!!!!!!!!!

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.10.2014 10:06

wiem o tym zeby do surowej dodać trochę oleju

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.10.2014 10:49

słyszałam o tym

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

09.10.2014 11:02

To prawda :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

09.10.2014 12:13

wiem o tym , dodaję do surówki oleju , a do gotowanej masła :-)

molanka

Zadanych pytań: 14

09.10.2014 12:57

ja najczęściej robię marchew z dodatkiem masła, ale lubię też ją chrupać na surowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak