Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

08.10.2014 21:50

Marchew - w każdej postaci ( surowa czy gotowana ) powinna być jedzona z dodatkiem tłuszczu, ponieważ tylko wtedy zostanie przyswojona prowitamina A ( jest rozpuszczalna w tłuszczach ). Taką informacje dziś przeczytałam :)

Odpowiedzi (37)

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

12.10.2014 12:44

też o tym słyszałem, pyszna jest smażona na masełku

monikalangier

Zadanych pytań: 0

13.10.2014 17:33

Niekoniecznie, wystarczy, że w codziennej diecie będą tłuszcze i witamina A się przyswoi.

ice cubes

Zadanych pytań: 0

14.10.2014 13:06

ja lubię pod każdą postacią marchew

ice cubes

Zadanych pytań: 0

14.10.2014 13:06

W sumie monikalangier dobrze napisała :)

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

15.10.2014 19:29

Tez tak slyszalam.

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

06.04.2016 10:45

Tak i warto o tym pamiętać, aby w pełni wykorzystać jej właściwości.

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

13.05.2017 22:16

Wiedziałam o tym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak