Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

08.10.2014 21:50

Marchew - w każdej postaci ( surowa czy gotowana ) powinna być jedzona z dodatkiem tłuszczu, ponieważ tylko wtedy zostanie przyswojona prowitamina A ( jest rozpuszczalna w tłuszczach ). Taką informacje dziś przeczytałam :)

Odpowiedzi (37)

olyabuziaczek

Zadanych pytań: 4

09.10.2014 14:43

tak bo niektore witaminy sa rozpuszczalne tylko w tluszczach

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.10.2014 15:11

O a ja nie wiedziałam :)dzięki za informację:)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.10.2014 16:36

marchew lubię w każdej postaci i dzięki za informację

zabcia117

Zadanych pytań: 0

10.10.2014 07:01

Tak, bo sama marchewka jest dużym obciążeniem dla wątroby. Samym sokiem marchewkowym można sobie zaszkodzić.

engie23

Zadanych pytań: 1

10.10.2014 08:34

ciekawa informacja

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

10.10.2014 12:05

zawiera witaminy rozpuszczalne w tłuszczach

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.10.2014 14:48

Tak,wiem o tym od dawna ale dla tych co nie wiedzieli,to cenna wskazówka.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

11.10.2014 20:42

Nie wiedziałam ale robiłam dziś marchewkę z olejem w słoiki :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

11.10.2014 22:47

dobrze że lubię z masłem duszoną

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

11.10.2014 22:48

cenna rada, ale osobiście wole surowa marchewkę bez niczego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak