Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

23.06.2015 12:45

Moi drodzy, czy jak nadziewacie makaron rurki tzw caneloni, gotujecie je wcześniej jak np. lasanie, takie miękkie chyba ciezko nadziać, jakie macie doświadczenia ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.06.2015 08:19

nadziewam surowy makaron

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

24.06.2015 10:25

Łatwiej nadziewa się surowy makaron

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

23.06.2015 17:59

dzięki za cenne informacje :)

Odpowiedzi (44)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.06.2015 12:57

Kiedyś próbowałam nadziać podgotowane ale sprawiało mi to wiele trudności, teraz zawsze nadziewam nie gotowane i zapiekam w sosie

Anna133

Zadanych pytań: 143

23.06.2015 13:01

aha, czyli musze zrobić sos lużniejszy, by miało co wsiąknąć w makaron i go zmiękczyć, no to do dzieła mój pierwszy raz z tym makaronem :D dzięki Bernadeto

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.06.2015 13:06

mozesz tez sprobowac nadziewac szporyca cukiernicza z tylka okragla, ta o najwiekszej srednicy. Nie wiem jaki to jest numer, ja mam numer 13mm

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.06.2015 13:06

szpryca mialo byc :D

Janina

Zadanych pytań: 159

23.06.2015 13:14

Robiłam na podgotowanym - zaparzonym, oraz robiłam na surowym i lepiej jest nałożyć farsz do suchych rurek a do zapiekania podlać bulionem ze śmietaną i z dowolnie dobranymi dodatkami i bardzo ładnie się wchłonie i zmięknie;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.06.2015 13:16

chętnie poczytam jak to zrobić najlepiej bo mam taki makaron i nie bardzo wiem co z niego zrobić i jak;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.06.2015 13:20

Można lekko podgotować ale ja wolę nadziewać suchy/surowy i obficie zalać sosem.

Anna133

Zadanych pytań: 143

23.06.2015 13:40

Gosia i u mnie zalegał, a lasania prosta sprawa czy nawet duże muszle, natomiast z rurkami już tak kolorowo raczej nie jest, robię do suchych ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.06.2015 13:51

nadziewałam surowe rurki, zalewałam sosem. podczas pieczenia makaron zmięknie bo wchłonie płyn :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.06.2015 14:10

różnie robiłam ale surowe lepiej się nadziewa bo są sztywne i zabiera to mniej czasu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak