Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anemon

Zadanych pytań: 163

12.05.2014 19:13

Piekąc biszkopt w dużej, prostokątnej formie wyścielacie papierem do pieczenia tylko dno formy czy całą formę, czyli dno i boki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

12.05.2014 23:08

wykładam tylko dno papierem i nie smaruję boków,przez to biszkopt jest zawsze równy(nie kurczy się)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

12.05.2014 22:01

wykładam papierem tylko dno

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.05.2014 20:52

wykładam całą blaszkę a jeśli smaruję to tylko dno :)

Odpowiedzi (42)

Janina

Zadanych pytań: 159

12.05.2014 19:23

Pod biszkopt wykładam tylko dno formy papierem do pieczenia;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.05.2014 19:26

formę wykładam papierem na dno i boki także piekąc biszkopt

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.05.2014 19:30

Pod biszkopt zawsze wykładam papierem tylko dno formy

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

12.05.2014 19:33

tylko dno ale od pewnego czasu używam maty silikonowej do pieczenia rewelacja

Niki22

Zadanych pytań: 46

12.05.2014 20:08

ja również tylko dno wykładam papierem do pieczenia :)

pestka

Zadanych pytań: 424

12.05.2014 20:13

wykładam papierem tylko dno formy

anemon

Zadanych pytań: 163

12.05.2014 20:37

Jeśli tylko dno formy wykładacie papierem, to co z bokami? Smarujecie je masłem i czymś obsypujecie? Czy zostawiacie niesmarowane?

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.05.2014 20:44

ja wykladam cala blaszke :)

JOANNA16

Zadanych pytań: 1

12.05.2014 20:48

tylko dno blaszki wykładam papierem))

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.05.2014 20:55

nie używam papieru przy pieczeniu biszkoptu całą foremkę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak