Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anemon

Zadanych pytań: 163

12.05.2014 19:13

Piekąc biszkopt w dużej, prostokątnej formie wyścielacie papierem do pieczenia tylko dno formy czy całą formę, czyli dno i boki?

Odpowiedzi (42)

anemon

Zadanych pytań: 163

12.05.2014 22:02

Bardzo Wam dziękuję.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

12.05.2014 22:23

wykładam całą blaszkę

ben-ka

Zadanych pytań: 459

12.05.2014 22:34

Jeżeli jest to blaszka bez wyjmowanego dna wykładam ją całą papierem a jak piekę w blaszce z wyjmowanym dnem,to tylko na same dno wkładam papier.

patryska76

Zadanych pytań: 24

12.05.2014 23:05

Wykładam dno papierem do pieczenia, a boki papierami od masła lub margaryny jeśli takie posiadam ;)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

12.05.2014 23:19

wykładam papierem dno oraz te boki dłuższe

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

13.05.2014 00:20

Wykładam papierem tylko dno formy.

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.05.2014 07:28

Tylko dno wykładam papierem, a boków nie smaruje niczym.

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

13.05.2014 07:47

wykładam całą papierem i całą smaruję

borgia

Zadanych pytań: 89

13.05.2014 08:12

"Stawiam" brzegi z pergaminu jedynie wtedy, gdy biszkopt będzie przeznaczony na roladę. A tak to u mnie tradycyjnie wyłożone jest jedynie dno. I niczym nie smaruję. No chyba, że blaszkę na dnie przed papierem - gdy się bezlitośnie zwija.

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.05.2014 09:06

ja wyścielam też boki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak