Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

25.11.2014 20:20

Przeczytałam dzisiaj poradę, że twarde mięso zmiękczy soda - wystarczy natrzeć nią mięso, odstawić na kilka godzin, opłukać i przygotować w tradycyjny sposób. Podobno duże kawałki mięsa np. na pieczona szynkę przygotowane w ten sposób znacznie krócej się piecze i szybciej są miękkie. Czy ktoś z Was stosował taki sposób ?

Odpowiedzi (33)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

28.11.2014 14:03

słyszałam o sodzie, ale nie stosowałam do tej pory

Natalija

Zadanych pytań: 0

28.11.2014 19:08

o takiej metodzie nie słyszałam

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.11.2014 00:15

Słyszałam, ale nie próbowałam. Dzięki za przypomnienie, jak znów nie zapomnę to spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak