Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

13.07.2015 21:46

Ugotowałam bigos z cukinii, teraz wiem, że dużo za dużo, nie zjemy takiej ilości. Mroziliście może?, nadaje się póżniej do jedzenia czy będzie z niego raczej "maziuta"?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

13.07.2015 22:43

Mroziłem, ale tylko z kapusty. Ale skoro masz za dużo to warto spróbować.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

13.07.2015 23:00

na pewno lepszy świeżo ugotowany bo mrożony bardziej miękki ale do zjedzenia

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

13.07.2015 23:09

mrozić , nie mroziłem, ale bardzo często gorący wkładam do słoików. Pod wpływem ciepła wieczko samo "wklęśnie" i słoiki spokojnie do tygodnia można przechowywać w lodówce.

Odpowiedzi (57)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.07.2015 22:05

Ja nigdy bigosu nie mrożę /ani z kapusty ani z cukinii/ - wolę zawekować.

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.07.2015 22:20

Mroziłam, był w porządku, choć trochę bardziej "miękki" :D

Iwusia

Zadanych pytań: 242

13.07.2015 22:50

ja również mroziłam - mi smakowało ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.07.2015 23:19

cukinia dla mnie średnio się nadaje do mrożenia, ale w słoiki bym włożyła i zagotowała ja tak robię z bigosem normalnym

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

13.07.2015 23:20

Spokojnie można zamrozić

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.07.2015 23:53

Nie mrożę leczo, bo robię w słoikach na zimę. Tylko nie daję mięsa, kiełbasy, ale myślę, że jak za pasteryzujesz to Ci w lodówce postoi długo.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.07.2015 00:16

Ja bym na Twoim miejscu wsadziła do słoików ,często tak robię jak za dużo zrobię .

patryska76

Zadanych pytań: 24

14.07.2015 00:21

Proponowałabym nie mrozić, tylko gorący nałożyć do słoików i potem najwyżej wstawić do lodówki

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.07.2015 07:07

jak nie zjecie to zamroź, najwyżej będzie bardziej miękki

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2015 07:31

ja raz mroziłam i nie był najlepszy, co innego bigos z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak