Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

21.09.2015 13:57

Ususzyłam trochę śliwek węgierek. Jak je teraz przechowywać? W szczelnie zamkniętym pojemniku, czy w przewiewnym woreczku? A może macie jakieś inne sposoby?

Odpowiedzi (45)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.09.2015 20:06

Przechowuj je do wyboru w : torebce papierowej, materiałowym ( lnianym, płóciennym, bawełnianym) worku, poszewce, szklanym słoju, plastikowym pojemniku.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

21.09.2015 22:18

Suszone owoce przechowuje w papierowych torebkach!

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

21.09.2015 22:43

wydaje mi się, że najlepiej sprawdzi się woreczek z lnu

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.09.2015 23:12

w papierowej torebce przechowuję blisko pieca gdzie mają sucho

patryska76

Zadanych pytań: 24

21.09.2015 23:37

Ja ususzone owoce wkładam do papierowej torebki lub do woreczka uszytego z gazy lub tetry.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

22.09.2015 00:55

W papierowej torebce lub w woreczku materiału bawełnianego

Franciszek

Zadanych pytań: 4

22.09.2015 01:03

w torebce papierowej lub zasypać cukrem i w słoiku

Maridka19

Zadanych pytań: 59

22.09.2015 08:02

W papierowej torebce trzymam :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

22.09.2015 08:29

Ja w słoiczku trzymam zakręcone.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

22.09.2015 08:43

Ja suszone owoce i grzyby przechowuję w szklanych zakręcanych słoiczkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak