Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

04.10.2016 12:17

W jaki sposób smażycie wątróbkę i jak radzicie sobie z pryskaniem? Macie na to jakieś sposoby? Gdy przykryje się patelnię,to wątróbka się dusi,a nie o to chodzi

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.10.2016 16:16

Smażę wątróbkę w mącznej panierce obficie posypaną przyprawami. Jak odwracam na drugą stronę lub ściągam z patelni, to zdejmuję patelnię z gazu i czekam kilka sekund, wtedy nie pryszcze...

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.10.2016 16:45

obtaczam w mące i smażę z cebulką

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.10.2016 08:56

Moim sposobem na pryskanie jest płaska pokrywka jak sitko - to, co pryska, zatrzymuje się na niej, a jednocześnie zawartość patelni nie gotuje się, tylko smaży! Sitko kosztowało w supermarkecie całe 10 zł :)))

Odpowiedzi (40)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.10.2016 12:21

Ja smażę wraz z cebulką dodając więcej tłuszczu i smażę na mniejszym ogniu ,przewracając co pare minut a jak chcę przykryć pokrywką to nie przykrywam wątróbki do końca całej tylko zostawiam pokrywkę lekko uchyloną.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.10.2016 12:32

Mi wątróbka nigdy nie pryska, obtaczam w mące, daję na rozgrzany tłuszcz, dodaję cebulkę i często jabłko

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.10.2016 12:54

wątróbka nie może być mokra ja też obtaczam wątróbkę zawsze w mące ;)

magdow

Zadanych pytań: 0

04.10.2016 13:15

ja też obtaczam w mące i przez to nie pryska

anka1988

Zadanych pytań: 25

04.10.2016 13:27

ja wątróbkę, przed położeniem na patelnię osuszam ręcznikiem papierowym, obtaczam w mące, daję na rozgrzany tłuszcz a po chwili dodaję cebulkę pokrojoną w piórka.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.10.2016 13:40

panieruję w mące i kładę na rozgrzany tłuszcz

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

04.10.2016 13:53

panieruje w mace o daje na rozgrzany tłuszcz mozna tez ja przykryc pokrywka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.10.2016 14:10

osuszam wątróbkę i smażę. jak wycieka płyn to czasem niestety pryska....

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.10.2016 14:31

Najlepiej smażyć osuszoną wątróbkę, a jeśli już pryska to można nałożyć takie specjalne sitko.

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

04.10.2016 14:48

panieruję w mące i nakładam na patelnię specjalne sitko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak