Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

04.10.2016 12:17

W jaki sposób smażycie wątróbkę i jak radzicie sobie z pryskaniem? Macie na to jakieś sposoby? Gdy przykryje się patelnię,to wątróbka się dusi,a nie o to chodzi

Odpowiedzi (40)

ania2610

Zadanych pytań: 4

05.10.2016 11:30

Bardzo lubię wątróbkę, dosyć często ją przygotowuję i powiem szczerze, że pomimo osuszania papierowym ręcznikiem i smażenia na różne sposoby (obtoczonej w mące lub nie) i tak mi pryska. Trwa to chwilę, po czym szybko dorzucam pokrojoną cebulkę i wtedy sytuacja opanowana. Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, że może to zależy od patelni.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

05.10.2016 11:35

to zależy jaka wątróbka bo nie każda pryska , ja w przeciwieństwie do innych użytkowników nie obtaczam w mące i kładę na rozgrzany tłuszcz i nie pryska owszem zdarzy się ale są to uroki wątróbki :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

05.10.2016 12:04

Ja obtaczam w mące i nie pryska.

Futka

Zadanych pytań: 2

05.10.2016 14:14

Ja także delikatnie obtaczam ją w mące i problem z mocnym pryskaniem znika :D

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.10.2016 15:12

po osuszeniu obtaczam wątróbkę w mące

Wacław

Zadanych pytań: 1269

05.10.2016 16:40

osuszam z wody przed smażeniem

cooleczka

Zadanych pytań: 539

05.10.2016 18:53

Dziękuję za porady:-)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

05.10.2016 18:57

tak jak większość obtaczam w mące i kładę na gorący tłuszcz

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.10.2016 23:37

Opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem, obtaczam w mące i wrzucam na gorący tłuszcz. Czasem trochę pryska ale zazwyczaj tylko wtedy gdy używam wątróbki mrożonej /oczywiście przed smażeniem ją rozmrażam ale widocznie ma więcej wody w sobie i dlatego pryska/.

anulka69

Zadanych pytań: 368

12.01.2017 08:18

osuszam i panieruje w mące kładę na gorący tłuszcz, ale ważne aby dobrze osuszyć ręcznikiem kuchennym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak