Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

04.10.2016 12:17

W jaki sposób smażycie wątróbkę i jak radzicie sobie z pryskaniem? Macie na to jakieś sposoby? Gdy przykryje się patelnię,to wątróbka się dusi,a nie o to chodzi

Odpowiedzi (40)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.10.2016 14:52

Zawsze osuszam wątróbkę papierowym ręcznikiem, a następnie obtaczam ją w mące i smażę na gorącym tłuszczu. jakoś mi nie pryska...

Janina

Zadanych pytań: 159

04.10.2016 15:22

Obtaczam wątróbkę w mące i kładę na rozgrzany tłuszcz, ie pryska;))

Ola1young

Zadanych pytań: 7

04.10.2016 15:29

wątróbkę obsuszamy ręcznikiem kuchennym

cooleczka

Zadanych pytań: 539

04.10.2016 15:34

Też obtaczam w mące,daje na rozgrzany tłuszcz,ale ostatnio jak smażyłam to po pewnym czasie zaczęła pryskać.Soki z niej wypływały nawet po usmażeniu.Może jednak tłuszcz powinien być bardziej rozgrzany..

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

04.10.2016 15:37

Nie sól bo wtedy strzela

pestka

Zadanych pytań: 424

04.10.2016 16:12

osuszam wątróbkę z wody obtaczam lekko w mące i nie mam problemu z "pryskaniem"

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

04.10.2016 17:22

jak ją dobrze osuszysz ręcznikiem papierowym i lekko obsypiesz mąką nic nie będzie pryskać,są też specjalne pokrywki na patelnię z dziurkami,wtedy potrawa się smaży,nie pryska a przez dziurki ucieka para

misia123410

Zadanych pytań: 22

04.10.2016 17:44

Wątróbkę wysusz dokładnie i obtocz w mące to nie powinna strzelać

irenka

Zadanych pytań: 888

04.10.2016 18:05

ja również obtaczam w mące i smażę z cebulką

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

04.10.2016 19:12

Wątróbkę obsmażam bez mąki. Jest smaczniejsza.... a na pryskanie nie mam sposobu....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak