Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anka1988

Zadanych pytań: 25

31.12.2016 23:00

W tym roku miałam dużą ilość fasolki szparagowej w ogródku, część by nie zepsuła się zamroziłam. Jednak nie ma ona już tego samego smaku po ugotowaniu. czy mrożąc ją należy ją wcześniej kilka minut pogotować? czy taki zabiegł pomógł by aby zachować jej smak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

02.01.2017 09:47

Zawsze blanszuje przed zamrozeniem

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.01.2017 11:11

ja zawsze mrożę zblanszowaną

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.02.2017 09:44

my lubimy na świeżo więc nie mrożę

Odpowiedzi (43)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

31.12.2016 23:03

Tak, taki zabieg pomógł by , by potem była smaczniejsza.

pestka

Zadanych pytań: 424

01.01.2017 09:46

jak mroziłam fasolkę zawsze lekko ją wcześniej podgotowałam

ben-ka

Zadanych pytań: 459

01.01.2017 10:21

Zawsze blanszuję, ale i tak po rozmrożeniu nie jest jak świeża.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.01.2017 10:34

Fasolkę szparagową zawsze blanszuję przed mrożeniem ale też mi nie smakuje i wykorzystuję tylko do zupy jarzynowej. Robiłam też do słoików i jest zdecydowanie smaczniejsza

Renataj

Zadanych pytań: 1275

01.01.2017 10:44

Niestety mrożone warzywa to nigdy nie jest to samo co świeże:( Ja przed mrożeniem zawsze fasolkę blanszuję a potem wykorzystuję do zupy lub zapiekanek. Czasem też pasteryzuję ale jest to dość czasochłonne.

Renata9

Zadanych pytań: 329

01.01.2017 10:58

Zawsze mrożę fasolkę lekko podgotowaną, nigdy surową.

Konczi

Zadanych pytań: 632

01.01.2017 11:04

Ja również obgotowuję i wówczas mrożę ale dla mnie po odmrożeniu i tak już nie ma tego smaku

Janina

Zadanych pytań: 159

01.01.2017 11:47

Zamrażałam blanszowaną i surową ale to nie to co na świeżo, więc nie zamrażam ;))

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

01.01.2017 11:52

zawsze przed zamrożeniem blanszuję - choć i tak daleko jej do tego samego smaku co świeża :(

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.01.2017 12:07

też blanszuję w ciut osłodzonej wodzie i pod zimną wodę od razu na durszlaku, jest dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak